Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2C66
Z7_PPGAHG8001LQD0Q5EB3TVQ1MD6

Ремонт на параклис „Св. Архангел Михаил“

Дата на публикуване: 02.09.2022
Последна актуализация: 02.09.2022

Едно от емблематичните места с дълбока история и традиции в село Петрич е параклисът „Св. Архангел Михаил“.

Благодарение на фирмите „Геотехмин“ ООД, „Елаците – Мед“ АД, „Геострой“ АД и „Геотрейдниг“ АД, бе подменена покривната конструкция на параклиса и навеса.

Едно от емблематичните места с дълбока история и традиции в село Петрич е параклисът „Св. Архангел Михаил“.
Състоянието на покривната конструкция на параклиса и навеса, под който има места за повече от сто човека, бяха компрометирани и опасни за хората, посещаващи това красиво място. С кметския наместник на селото отправихме молба за финансова подкрепа към професор, доктор Цоло Вутов.

Получихме я и благодарение на фирмите „Геотехмин“ ООД, „Елаците – Мед“ АД, „Геострой“ АД и „Геотрейдниг“ АД, бе подменена покривната конструкция на параклиса и навеса. 

С дарените средства бяха закупени материалите. Създадена бе организация за ремонта от Община Златица и кметството в село Петрич и с доброволен труд на местни жители и членове на Ловно – рибарската дружинка, с петришки дух и ентусиазъм се осъществи това добро дело с благословията на Епархията.

Изказвам благодарност на професор д–р Цоло Вутов, Иван Вутов, Владимир Вутов, Драгомир Драганов и госпожа Даниела Теофанова, на участвалите в това дело, на всеки, който по някакъв начин е съпричастен с него.

След ремонта на параклиса в махала Бодят от професор д–р Илия Гърков, този е втория значим проект по възстановяване на молитвен храм, със съдействието на Община Златица и кметство Петрич.