Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2C66
Z7_PPGAHG8001LQD0Q5EB3TVQ1MD6

На 22-ри май ученици от 8 клас от ПГ „Златица” проведоха трудов ден.

Дата на публикуване: 23.05.2023
Последна актуализация: 26.06.2023

На 22-ри май ученици от 8 клас от ПГ „Златица” проведоха трудов ден. Денят е част от събитията посветени на 90-та годишнина на гимназията.

Децата сами решили да го организират с цел да участват в разкрасяването на града. Инициативата им бе подкрепена от Община Златица.

В началото на деня младите хора бяха приети от общинското ръководство. Кметът на Община Златица –инж. Стоян Генов благодари на учениците за благородната инициатива.

„Ако всеки един жител на общината дари своя труд, както го правите вие, градът ни ще изглежда по-красив. Ние от общинската администрация дадохме своя принос за това, като в продължение на три години засадихме 500 дръвчета дарени от предприятията. С труда си днес вие ще участвате в създаването на една по-приветлива среда в централната градска част. Надявам се нашите съграждани да оценят вашата инициатива”, каза той.

Учениците работиха в централния парк. Те демонтираха амортизираната дървена конструкция на пейките и монтираха подготвените от общината нови дървени елементи. Подпомогнати от служители на общината те придобиха някои нови умения. Научиха се да взимат размери, да работят с бормашина и да монтират дървената конструкция. Подмениха се също конструкциите на пейките до две от чешмите в града и на таблото за обяви.

Учениците обявиха също, че ще се включат в почистването на братската могила в местността „Бакаджик” в близките дни.